6 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα σωματείου επισιτισμού-τουρισμού Ν.Πιερίας



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στα ξενοδοχεία, στις τουριστικές, επισιτιστικές επιχειρήσεις

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε οτι όχι μόνο δεν καλύπτονται οι σύγχρονες καθημερινές μας ανάγκες, αλλά πληρώνουμε πολύ ακριβά το τίμημα της ανάπτυξης στον τουρισμό, επισιτισμό. Την ίδια στιγμή που τα κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου κάθε χρόνο αυξάνονται, εμείς βιώνουμε την κάθε μορφή ευελιξίας, τη μισοασφάλιση, το τσάκισμα των μισθών, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ανασφάλεια. Διακινδυνεύουμε μέχρι και τη ζωή μας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία προστασία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), πανηγυρίζουν για την ανοδική τάση στους δείκτες του κλάδου και, το προβάλουν ως ατμομηχανή της ανάπτυξης και υπόδειγμα για τους άλλους κλάδους. Είναι λογικό. Αφού αυτή η ανοδική πορεία συνοδεύεται από την καθοδική πορεία των μισθών και συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ανάπτυξή τους είναι κέρδη για τους καπιταλιστές, μεσαίωνας για τους εργαζόμενους

Εμείς είμαστε αυτοί που σηκώνουμε στις πλάτες μας την «ανάπτυξή» τους. Είναι ο συνάδελφός μας ο μάγειρας που καθημερινά ψήνεται για πάνω από 8 ώρες στις πολυτελείς κουζίνες μαγειρεύοντας για εκατοντάδες άτομα. Η συναδέλφισσα μας η καμαριέρα που πρέπει να καθαρίσει πάνω από 20 δωμάτια την ημέρα. Ο νέος συνάδελφος ντελιβεράς, που τρέχει στους δρόμους σαν σίφουνας για να προλάβει όλες τις παραγγελίες, ρισκάροντας τη σωματική του ακεραιότητα. Ο πρακτικάριος και ο εποχικός που μόλις έρθει το φθινόπωρο θα πεταχτεί πάλι στην ανεργία.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η οργάνωση και η πάλη μέσα από τα ταξικά σωματεία. Να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου και να βάλουμε μπροστά τα δίκαια αιτήματά μας. Να διεκδικήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα κόντρα στην ανακύκλωση της ανεργίας και της μισοεργασίας. Να παλέψουμε με την Επιτροπή Αγώνα για την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να ξεσκεπάσουμε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που κρατώντας την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ υπογράψανε μειώσεις μισθών και επέκταση ωραρίου. Να απαιτήσουμε να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Ο αγώνας μας για ζωή με δικαιώματα είναι συνεχής! Να μη μείνουμε άλλο με σταυρωμένα χέρια. Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 6:30μμ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε όσους μας κλέβουν τη ζωή.




Λεωφορεία για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν στις 4:30μμ από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης.



Τηλέφωνο συμμετοχής: 6951761013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !