4 Σεπτεμβρίου 2017

Είστε Υπέρ ή Κατά της Δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στην Άνω Μηλιά ; (Ψηφοφορία)

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος σχετικά με την δημιουργία Αιολικού Πάρκου στην Άνω Μηλιά Πιερίας. Εκατοντάδες Πιεριείς έχουν εκφράσει άποψη, πολλές φορές με λανθασμένο τρόπο (Βλέπε Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης), σχετικά με το θέμα αυτό. Το Katerinipress θέτει λοιπόν το ερώτημα σε εσας τους Αναγνώστες του. Είστε Υπέρ ή κατά της κατασκευής Αιολικού Πάρκου στην Άνω Μηλιά Πιερίας; Ψηφίστε μέχρι το βράδυ της Κυριακής 10/9 στον παρακάτω πίνακα.

30 σχόλια:

  1. ολοι υπερ πρεπει να γινει η ελλαδα καλυτερη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως και η ενημέρωση που εχεις , για τις ανεμογεννητριες , είναι από κάποιους τύπους , που φαντάζονται πως θα σωσουν τον πλανήτη , με ωραίες λέξεις .Δεν ηλεκτροδοτούν αγαπητε οι ανεμογεννήτριες ,υπάρχουν ολόκληρες πολιτείες στο αμέρικα , με εγκατελλειμένες χιλιάδες ανεμογενήτριες , στη μεση της ερήμου κιόλας , όχι σε δάση που χρειάζονται δρόμους , τσιμέντα και στην ουσία , να εχεις ένα σπιρτόκουτο , ετοιμο να ανάψει .Μην παραμυθιάζεσαι , από ωραίες ιστοριούλες , στυλ Δανίας , ,μιας και εκεί ρευμα παίρνουν από τους γείτονες .Η ανεμογεννήτρια , παραγει ευκαιριακό ασταθες ρευμα , πολύ λιγότερο από την ονομαστική της ισχύ και φυσικά τοσο ακανόνιστα , που ή θα εχεις το λιγνίτη ως θερμή εφεδρεία για να γλιτώσεις την πτώση ή θα καις εισαγόμενο αεριο , για τον ιδιο λογο .Να μην πως για τα δις , που τρώνε οι απατεώνες , σε επιδοτήσεις ...εκ΄τος εάν γλύφεις κάνα κοκαλάκι .Εγω πάντως που μεγάλωσα σε αυτά τα μέρη , ο'υτε κοκαλάκι θέλω , ουτε να κάνω την προσευχή μου , μην τυχόν και διαβρωθεί το μέρος , ούτε να προσευχομαι μην πιάσει φωτιά κανα φουρφούρι , αλλα ούτε και θελω να πληρώνω εθνικούς εργολάβους , για να μου το παίζουν , με τα δικά μου χρήματα γιαλαντζί πλανητοσώστες

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείς να πάρεις θέση έτσι απλά με μια ερώτηση υπέρ ή κατά. Το αν κάποιος είναι κατά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κατά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γενικά, που δεν είναι καθόλου έτσι. Ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον..εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας των ΑΠΕ. Αλλά δεν πας να λύσεις ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο. Σε ένα κατάφυτο δάσος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, χαρακτηρισμένο ως περιοχή Natura και αρχέγονο δάσος οξυας, όπου από εκεί περνάει το διεθνές μονοπάτι Ε4, γεμάτο πηγές, που θεωρείται πνεύμονας του βουνού, δεν βάζεις ανεμογεννήτριες απλά και μόνο για να κονομήσεις τα φράγκα από επιδοτήσεις. Υπάρχουν άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η βιομάζα μέσω του Δασικού Συνεταιρισμού που υπάρχει. Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης δεν ισοπεδώνεις τα πάντα αλλά μελετάς με γνώμονα τη φύση.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. είμαι κατά, επειδή ο ΜΟΝΟ λόγος και ο αυτοσκοπός για κάθε αιολικό πάρκο είναι οι επιδοτήσεις. Τα αιολικά, ποτέ και πουθενά δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, και όπου μετρήθηκαν δεν εξοικονόμησαν καύσιμα. Και σίγουρα δεν έχουν σχέση με πρόληψη η θεραπεία καρκίνων ή απεξάρτηση από κάποιο πετρέλαιο. Με τα αιολικά 1) γινόμαστε εμείς και η Εθνική Οικονομία φτωχότεροι, 2) δεν αποκτούμε κάποια ενεργειακή εξασφάλιση, αλλά 3) κονομάνε 3-4 ΑΠΕτέωνες και οι παπαγάλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλετε να μου πείτε ότι τόσες χιλιάδες αιολικά πάρκα φτιάχτηκαν από αστοιχείωτους και εσείς (τι ειδικότητα έχετε άραγε) είστε ο κάτοχος της μοναδικής αλήθειας;;;
      Όταν ακούς κάποιον να σου λέει ότι για την κατασκευή των ανεμογεννητριών θα ανοίξουν ένα δρόμο πλάτους 5 - 15 μέτρων για να ανεβάσουν τις ανεμογεννήτριες σε γυμνές από άλλη βλάστηση κορυφές και έτσι θα καταστρέψουν το δάσος να ξέρεις ότι πρόκειται ή για ελεεινούς ψεύτες ή εντελώς αστοιχείωτους!
      Βάλε τα κάτω και υπολόγισε. Εγώ θα σου πω 15 μέτρα πλάτος όλος ο δρόμος επί τόσα χιλιόμετρα δρόμου μας δίνει τόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα καθαρού από βλάστηση χώρου. Διαίρεσέ τον με την δασωμένη επιφάνεια των Πιερίων και δες για τι ποσοστό μιλάμε! Δες τα οφέλη από την διάνοιξη δασικού δρόμου και αντιπυρικής ζώνης γιατί θα εξυπηρετεί και τους δύο σκοπούς! Αν με αυτές τις συνθήκες κάποιος σου πει ότι θέλουν να καταστρέψουν το δάσος δεν παραπληροφορεί; Μαθηματικά δημοτικού που να πάρει η ευχή.
      Θα σου πω μια ιστορία για να καταλάβεις ποιων υπηρέτες είναι όσοι υποστηρίζουν παρόμοια ασύστολα ψεύδη! Το 1999 στα δύο email μου atlandas@phys.uni-sofia.bg (πανεπιστημιακό) και atlandas@yahoo.com (προσωπικό) πήρα ένα μήνυμα από κάποιον κύριο (το όνομά του και της εταιρίας του δεν έχει σημασία μια και σχεδόν όλες οι εταιρίες αυτού του είδους έπραξαν παρομοίως! Πρόταση χρηματοδότησης με ποσό άνω των από 100.000 έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων αν καταφέρναμε να δημοσιεύσουμε επιστημονικό άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό που να αμφισβητεί την θεωρία του φαινομένου του θερμοκηπίου! Εγώ ούτε που καταδέχτηκα να σκεφτώ μια τέτοια προδοσία κατά της επιστημονικής (αντικειμενικής) αλήθειας! Πολλοί αργυρώνητοι «συνάδελφοι» όμως ακόμα προσπαθούν (μιλάμε για συνειδητή διαστρέβλωση επί χρήματί εξού και το αργυρώνητοι) !
      Αυτός είναι και ο λόγος που κατ αρχήν προσπαθώ να απαντήσω στους συμπολίτες μου όσο ακραίοι και αν γίνονται με τις αναρτήσεις τους! Διότι όσο και αν λαθεύουν δεν φταιν αρκετά! Ειδικά αν τους συγκρίνεις με επιστήμονες που γνωρίζοντας την αλήθεια πουλιούνται και πουλούν την συνείδησή τους και το μέλλον των παιδιών τους, της ανθρώπινης φυλής και του θαύματος που λέγεται ζωή για μερικούς "Πάκους παλιόχαρτα" (δολαρίων).

      Καταλάβατε πως γεννιούνται οι θεωρίες συνομωσίας που μόλις υποστηρίζετε και ποιούς εξυπηρετούν;;; Πάντα θα βρεθεί κάποιος ερευνητής επιστήμονας που να αγαπάει περισσότερο το χρήμα από όσο την επιστήμη και θα κατασκευάσει θεωρίες που βιάζουν την αντικειμενική αλήθεια. Το καλό είναι ότι με απλή λογική και γνώσεις Φυσικής Χημείας και Μαθηματικών ακόμα και γυμνασίου μπορείτε να τους καταλάβεται τι απατεώνες είναι. Το θέμα είναι αν θέλετε να δείτε την αλήθεια.

      Διαγραφή
    2. - Άλλα γραφει ο archaeopteryx, σε άλλα απαντάτε εσείς!!!
      - Αυτά που γράφετε για ξεπουλημένες συνειδήσεις επιστημόνων, ισχύουν και αντιστρόφως.
      - Αλήθεια βρίσκετε πολύ ... "επιστημονικό" το επιχείρημα "... τόσες χιλιάδες αιολικά πάρκα φτιάχτηκαν από αστοιχείωτους ..."?
      - Εσείς με τί είδους και επιπέδου, γνώσεις και εμπειρίες, υποστηρίζετε (όπως δείχνετε), ότι τα Αιολικά συμβάλλουν θετικά στο ηλεκτρενεργειακό ζήτημα? Μην απαντήσετε ότι αρκούν "απλή λογική και γνώσεις Φυσικής Χημείας και Μαθηματικών ακόμα και γυμνασίου"!!!

      Διαγραφή
    3. Ευστάθιε, αν δεν μπορείς να πεις κάτι σε μια δυο προτάσεις... Οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν βάλει ΠΟΛΛΑ αιολικά, αλλά εξάγουν πολλά περισσότερα σε ηλίθιους. Οι ίδιοι ηλεκτροδοτούνται από ...κάρβουνο και λόγω πολλών ΑΠΕ έχουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    4. EFSTATHIOS ..1ον , όταν μιλάμε για δασικούς δρόμους , ουδεμία σχέση έχουν με αντιπυρικές ζώνες και φυσικά σε κάθε δρόμο , υπάρχει το φαινόμενο της διάβρωσης , ειδικά εάν δεν υπάρχει συχνή διέλευση και μελέτη .για το πόσο ωραίο θεαμα είναι και το πόσο ευκολα διαβρώνεται , ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ , ερχόμενος από Αθήνα , στα δυο φουρφούρια μπαίνοντας στην κοιλάδα Τεμπων και θα πάθεις πλάκα από τα μπάζα της διάνοιξης και του δρόμου και μάλιστα σε περιοχή με μειωμένη βλάστηση .2ον ζητήθηκε , από πανεπιστήμιο , να διαψευστεί η κλιματική αλλαγή?κανενας δεν το αμφισβητεί αυτό αγαπητε .Το κλίμα αλλάζει εδώ και εκ χρόνια , απο τον ήλιο , τους ωκεανούς , τα ηφαίστεια , τις πυρκαγιές και φυσικά από τον άνθρωπο , κυρίως γιατί έχει κόψει τα δέντρα ( αυτα που δεν κόβεις όταν ζεσταίνεσαι με το βρώμικο λιγνίτη ) και φυσικά , κυρίως διότι έχει γεμίσει τσιμέντα τον τόπο και δεν μπορεί να ανασάνει το περιβάλλον , συν τις εκτατικές καλλιέργειες ΄( αλήθεια , υπάρχει καμία μελέτη από τους λαλίστατους οικολόγους , για το ποσοστό που επηρεάζουν τα παραπάνω , την ανθρώπινη επέμβαση στο κλίμα , σχετικά με τα ορυκτά καύσιμα ???)3ον , οι ανεμογεννήτριες είναι βιώσιμες οικονομικά , μόνο και μόνο από τις επιδοτήσεις , ΠΟΥΘΕΝΑ , δεν υπάρχουν μόνες τους να ηλεκτροδοτήσουν δίκτυο , η απόδοση τους , είναι , όταν φυσά φυσικά πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους ισχύ και εχουν στηθεί ανα τον κόσμο τεράστια πάρκα ( υπάρχουν και αλλού πουλημένα τομάρια ) και όλα τελείωσαν , όταν τελείωσε η επιδότηση , πράγμα που σημαίνει , ότι το δωρεάν ρευμα τους ήταν ακριβότερο από το συμβατικό .Και φυσικά , ομιλώ για πάρκα , στη μεση του πουθενά , όχι να κανεις πάρκο σε ένα μέρος σαν τα Πιέρια .Ο μόνος τρόπος , να κάνουμε σοβαρή κουβέντα , για ΑΠΕ , είναι να δούμε κοστολόγιο , κατασκευής , συντήρησης και λειτουργίας , ενός μεικτού συστήματος ΑΠΕ , υδροηλεκτρικό , φωτοβολταικό , ανεμογεννήτρια , που θα ηλεκτροδοτεί μια περιοχή , συνέχεια και μεσταθερό ρευμα 24ωρες όλο το χρόνο και τότε να μιλήσουμε για δωρεάν ρευμα , αυτάρκεια ενεργειας και φυσικά για δασικές θυσίες , μπροστα στο δίλημα , της καθαρής ενέργειας .Αλλά αυτή η κουβέντα δεν παίζει πουθενά στα οικολογικά σάιτ και στα παπαγαλάκια του έτσι ??που είναι οι επιστημονική κοινότητα , να
      το αναλύσει αυτό άραγε??

      Διαγραφή
    5. Οτι ώρα θέλετε όπου θέλετε μπορούμε να συναντηθούμε και να σας αποδείξω τα λεγόμενά μου αν και νομίζω ότι αν διαβάσετε αυτά που γράφω θα έπρεπε να έχετε είδη καταλάβει. Είμαι Δρ Πυρηνικός Φυσικός και εδώ και 15 χρόνια ασχολούμε με έρευνα στην πρώτη γραμμή της ιατρικής φυσικής!

      Διαγραφή
    6. Efstathie Συγχαρητήρια για τις γνώσεις που κατέχετε και την έρευνα που κάνετε στην … «πρώτη γραμμή της Ιατρικκής Φυσικής»!!!
      Από Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας τι ξέρετε και πού τα μάθατε?

      Διαγραφή
  3. όποιος μπει στη διαδικασία να ταχθεί υπερ, ας ψάξει πρώτα λίγο παρά πάνω ποια είναι τα πραγματικά οφέλη κ τι προβλήματα θα δημιουργήσει αυτό το έργο. θα εκπλαγεί να διαπιστώσει πως τα προβλήματα είναι περισσότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι τοπικοί άρχοντες ( αυτοί που για παω στη Ρητίνη , περνώ μεσα από πάρκινγ χοιροστασίου , διότι 5 χρόνια τώρα δεν ΄'ηταν ικανοί να φτιάξουν είκοσι μέτρα δρόμο), είναι τόσο άσχετοι , που συζητάνε , εαν θα καταστρέψουν ένα τετοιο μέρος , για να φάνε τις επιδοτήσεις μερικά λαμόγια ??και να παράγανε και ρευμα , να πάει στο καλό , αλλά ανεμογεννήτριες βρε ??τοσο άσχετοι ?Αλήθεια , εάν σας έννοιαζε τόσο η παραγωγή ΑΠΕ , γιατί δεν ασχολήθήκατε ποτε στα σοβαρά με το σχέδιο του μικρού υδροηλεκτρικού στο ποτάμι από κάτω ??το οποίο είναι κανονική ΑΠΕ , όχι μούφα σαν τα φουρφούρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι ΚΑΤΑ γιατι θα χαλασει ολο το ομορφο τοπιο που βλεπουμε θα κανει κακο στη χλωριδα και πανιδα της περιοχης.Οι ανεμογενοτριες θα επρεπε να μπενουν μονο σε κατι ξεροβουνια.Κατοικος Μ.Μηλιας Πιεριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειαζομαστε περισσοτερες πληροφοριες για να πουμε ενα ναι η ενα οχι. Πως θα γινει η χρηματοδοτηση του εργου? ποσο θα αγοραζουμε το παραγομενο ρευμα? Τι συγγενεις επενδυσεις θα δρομολογηθουν? τι θα το κανουμε το παραπανισιο εθνικο ρυεμα? Θα μπορουμε να το εξαγουμε σε καλες τιμες? Υπαρχει σχετικη διασυνδεση με το εωρυπαικο δικτυο? Εχει συμφωνηθει μια φτηνη (αντγωνιστικη) τιμη για εισαγψγη ρευματος απο το ευρωπαικο δικτυο? Θα αυξηθει ακομη ο ΕΝΦΙΑ ? Θα αυξηθει περαιτερω η τιμη του ηλεκτρικου ρευματος στην χωρα μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ανεμογεννήτριες θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Αυτό που χρειάζεται η Μηλιά είναι ένα ωραίο λιγνιτορυχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ► Του Απόστολου Ευθυμιάδη:
    ► ΠΕΡΙ ΑΙΟΛΙΚΩΝ "ΠΑΡΚΩΝ"
    ● Εἶναι φανερόν ὅτι το πλέγμα εὐρωπαϊκῆς καί ἐθνικῆς νομοθεσίας γύρω ἀπό τις Α/Γ ἔχει στηθεῖ με σκοπό την μεταφορά πλούτου και οἰκονομικῆς ἐξουσίας ἀπό τὰς χώρας ἐγκαταστάσεως προς τὰς χώρας προελεύσεως τοῦ ἐξοπλισμοῦ καί τους ἐκπροσώπους αὐτῶν, ἤγουν τους διαβοήτους ἐπενδυτάς!!!
    ● Τοιαύτη μεταφορά πλούτου γίνεται ἄνευ δημοσίων διαγωνισμῶν καί με ἀπλή ἔγκρισἰν τῆς ΡΑΕ με την ὀποία παραχωρεῖται συνήθως δημόσια γῆ εἰς τους ἐπιδόξους "ἐπενδυτάς" καί ἡ δυνατότητα ἀθεμίτου πλουτισμοῦ.
    ● Ἀνεξαρτήτως ψευδολογιῶν καί λοιπῶν ἰσχυρισμῶν περί δῆθεν σωτηρίας τοῦ πλανήτη, ὑπάρχει ἐδῶ μεῖζον θέμα καταστρατηγήσεως τοῦ Συντάγματος ἀφοῦ ἡ παραχώρησις τοῦ δικαιώματος κατασκευῆς Α/Γ ἐπί δημοσίας γῆς γίνεται ἄνευ δημοσίων διαγωνισμῶν ἀλλά δι' ἀπλῆς αἰτήσεως εἰς την ΡΑΕ. Το ἀδίκημα εἶναι κακούργημα καί τιμωρεῖται με ἰσόβιο ἐγκλεισμό. Κακουργηματική εἶναι ἐπίσης και ἡ χάραξις δασικῶν δρόμων δια τήν ἐξυπηρέτησιν τῆς μεταφορᾶς τῶν Α/Γ στον τόπο ἐγκαταστάσεως, κατά παράβασιν κάθε ἐννοίας ἀλλά και διατάξεως περί χωροταξικοῦ σχεδιασμοῦ ὁ ὀποῖος ἔχει παρανόμως περάσει εἰς χείρας τῶν δασαρχῶν οἴτινες ἔχουν καταστεῖ παρανόμως οι "ἄρχοντες" τῆς ὀρεινῆς χωροταξίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) έχουν γίνει για να προστατεύουν το περιβάλλον και όχι να το καταστρέφουν. Ενω στεναχωρεθήκαμε φέτος το καλοκαίρι για τα δάση που καήκαν στην Ελλάδα, μερικοί δεν τους νοιάζει αν καταστραφεί ένα ολόκληρο δάσος.

    Οι ανεμογεννήτριες επίσης είναι η χειρότερη μορφή ΑΠΕ. Καλύτερα είναι τα υδροηλεκτρικά έργα και έπονται τα φωτοβολταϊκά. Αντίθετα οι ανεμογεννήτριες έχουν μικρή απόδοση και μάλιστα μονο όταν φυσάει . Όταν δεν φυσάει δημιουργείται πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ και κοστίζει παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίσει τον κόσμον όλον, και ζημιωθεί την ψυχήν αυτού»
    ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!!!
    Η δουλειά του πολιτικού δεν είναι να αναπαράγει τους αδικαιολόγητους φόβους των πολιτών για να μπορέσει να ψηφιστεί. Αυτή είναι η δουλειά του πολιτικάντη.
    Δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που η πλειοψηφία του δήμου εξέθεσε στο κοινό για να δικαιολογήσει την ανάγκη του έργου! Ίσως να το κάνουν για τους λάθους λόγους. Ίσως είναι μια αγράμματη πλειοψηφία. Αυτό θα το δείξει η ιστορία.
    Αν εγώ ήμουν στην θέση του Δημάρχου θα ρώταγα τους πολίτες που αντιδρούν αν οι οικογένειές τους και οι ίδιοι έχουν επωφεληθεί από την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος! Αν έχουν θερμανθεί κάποια κρύα νύχτα του χειμώνα, αν έχουν μαγειρέψει στον φούρνο τους και όχι σε αυτόν του φούρναρη όπως παλιά, Αν έχουν σωθεί από ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα. Αν αν αν …………
    Στην συνέχεια θα τους ρωτούσα αν γνωρίζουν το γεγονός ότι για να υπάρχει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας στα «πεδία θανάτου» της λιγνιτικής παραγωγής (Αλιβέρι Μεγαλόπολη Πτολεμαΐδα και αλλού) χάνουν την υγεία τους και πολλοί από αυτούς και την ζωή τους; Αν δεν το γνώριζαν θα τους εξηγούσα πόσες ραδιενεργές ουσίες περιέχονται μέσα στον λιγνίτη που καίμε για να παράξουμε φτηνή ενέργεια! Ουσίες που καταλήγουν στους πνεύμονες και συσωρεύονται στους οργανισμούς των κατοίκων της περιοχής!! Και όλα αυτά για να παραχθεί φτηνή ηλεκτρική ενέργεια που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ελεύθερα κάθε νοικοκυριό στις Μηλιές την Κατερίνη και όλη την επικράτεια της Ελλάδος! Θα τους ρώταγα αν θεωρούν ότι είναι υπεράνω όλων αυτών των συμπατριωτών μας που υποφέρουν άδικα τόσες δεκαετίες τώρα;
    Θα τους εξηγούσα ότι δεν έκαναν τίποτα 40 χρόνια και τώρα που έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν να μειωθεί αυτό το έγκλημα αυτοί αρνούνται γινόμενοι έτσι συνεργοί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!
    Δικαιολογίες ο εγκληματίας πάντα βρίσκει. Θα του φταιν οι ανεμογεννήτριες που είναι παλιάς τεχνολογίας όταν ξέρει πολύ καλά ότι λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει άλλο είδος! Θα φουσκώσει την αποψίλωση πολύ πολύ λιγότερου από 1/1000 δάσους (για την διάνοιξη δρόμων για να περάσουν τα τμήματα των ανεμογεννητριών) λέγοντας ότι πρόκειται για καταστροφή ολόκληρου του παρθένου δάσους! Θα παραπληροφορήσει αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηθούν μέσα στο δάσος ενώ θα στηθούν σε κορυφές τόσο ψηλές (πέντε πύργοι) που υπάρχει μόνο χαμηλή βλάστηση ενώ αυτοί φωνάζουν για παρθένο δάσος!
    Η πραγματικότητα όμως αμείλικτη! Αμοραλισμός άκρατος. Ας πεθαίνουν άλλοι για να περνώ καλά εγώ! Πως πεθαίναν τόσες δεκαετίες τώρα; Ας πεθάνουν λίγες ακόμα μέχρι να ανακαλυφθούν νέες βολικές για τα μικροσυμφέροντά μου τεχνολογίες! Ή να μετατραπούν οι πιο «νέας τεχνολογίας» ανεμογεννήτριες σε στοκ μετά την ανακάλυψη νέων μεθόδων ώστε να τις επιδοτήσει η ΕυρωπαΙκή Ένωση των Γερμανικών συμφερόντων και να μπορέσει να τις αποκτήσει η χρεωκοπημένη πατρίδα μου!!
    Και το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς τους υποκριτές οι ιερείς τους κοινωνούν των αχράντων μυστηρίων παραβλέποντας το γεγονός ότι είναι εγκληματίες ανθρωποκτονίας αθώων συμπολιτών τους μεγάλο μέρος των οποίων είναι αθώα αγγελούδια (πάνω από το 75% των λευχαιμιών από εισπνοή ραδίου και ραδονίου είναι παιδιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουμε ήδη βάλει 2.000 αιολικά μεγαβάτ. Δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε 20 γραμμάρια λιγνίτη. Τα επιδοτούμε με 460 εκατομμύρια τον χρόνο. ΚΑΘΕ χρόνο. Τα αιολικά ούτε προλαμβάνουν ούτε θεραπεύουν λευχαιμίες.

      Διαγραφή
    2. ξεκίνα με το βασικό , οι ανεμογεννήτριες , ποτέ και πουθενά , δεν εξοικονόμησαν γραμμαριο ορυκτού καυσίμου, συνέχα με το άλλο βασικό , το ότι υπάρχει τεράστια επιφάνεια δάσους , δε σημαίνει ότι , μπορεί κάποιος , με μια απλή αίτηση , να φτιάχνει ευκαιριακούς δρόμους , για μασήσει επιδότηση , μετά φτάσε και στη μόλυνση και θα δεις , ότι πολύ λιγότερη μόλυνση θα έχεις με νεας τεχνολογίας λιγνιτικούς σταθμούς και καλύτρα φίλτρα τέφρας ( εκτός εάν βολέυεσαι με τα πυρηνικά της Βουλγαρίας , ή το εισαγόμενο αέριο για ηλεκτροδότηση ) .....και μετά μιλάμε για υποκριτές και παπαγάλους .

      Διαγραφή
    3. και φυσικά , το ρευμα στους πολίτες , που θα ρωτήσει ο δήμαρχος , το εφερε και συνεχίζει να το φέρνει , σε προσιτή τιμή , παρά τα χαράτσια για επιδότηση εθνικών εργολάβων , η ΔΕΗ με το λιγνίτη της και ότι υδροηλεκτρικό την άφησαν να τελειώσει ....

      Διαγραφή
    4. Αν κύριε κινδυνολόγε, υποστηρίζετε την κατάργηση χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, να αρχίσετε από τον εαυτό σας!!!
      Να αποσυνδέσετε ΑΜΕΣΩΣ τον υπολογιστή σας από τον ρευματοδότη, να καταθέσετε αίτηση διακοπής ηλεκτροδότησης στο σπίτι και στον χώρο εργασίας σας, να μην επισκεφθείτε Νοσοκομείο ή γιατρό που χρησιμοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτρική ενέργεια, να μην τρώτε σε εστιατόρια που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, να μην χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο, τρένο ή αεροπλάνο, … για να … «σώσετε» τον πλανήτη!!!
      Διαφορετικά είστε ΚΑΙ εσείς (σύμφωνα με τα γραφόμενά σας) «…εγκληματίας ανθρωποκτονίας αθώων συμπολιτών μας μεγάλο μέρος των οποίων είναι αθώα αγγελούδια»!!!

      Διαγραφή
  11. Καλά συνειδητοποιήτε ότι το να προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο μαύρο σε ένα Πυρηνικό Φυσικό είναι απλώς απώλεια του χρόνου σας και της φαιάς σας ουσίας; Αφήστε τις σοφιστείες και ας συναντηθούμε σε κάποιο καφέ της αρεσκείας σας α μιλήσουμε σαν άνθρωποι αν ο σκοπός σας φυσικά είναι η αναζήτηση της αντικειμενικής αλήθειας! Όταν μου λέτε ότι η κάλυψη 10 ή 15 (έχει φτάσει μέχρι 20%) της κατανάλωσης από αιολικά δεν εξοικονομεί ούτε 20 γραμμάρια λιγνίτη σε ποιόν απευθύνεστε αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NA με συμπαθάς φίλε , δεν ξέρω από την επιστημονική σου πλευρά , η οποία είναι καθαρά ιατρική , αλλά στο θεμα ενέργειας και οικονομίας , δεν σε έχουν ενημερώσει καλά .Από τη μια η ονομαστική καλυψη , που αναφέρεις , ε΄χει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ φτάσει στο 15% , αλλά λόγο εποχικότητας και αστάθειας των ΑΠΕ , πλην υδροηλεκτρικών , ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , δεν έχει εξοικονομηθεί γραμμάριο ορυκτού καυσίμου , παρά τις τεράστιες επιδοτήσεις.Θα το δεις αυτό στις ενημερώσεις που κάνουν οι αρμόδιοι φορείς ενέργειας κάθε κράτους .Θα δεις , ότι στην Ελλάδα των 2000mw ΑΠΕ , πολλαπλασιαστηκε η κατανάλωση εισαγόμενου αερίου , ως υποστηρικτής της αστάθειας παραγωγής των ΑΠΕ , κυρίως των ανεμογεννητριών , θα δεις ότι στη Γερμανία των χιλιάδων ανεμογεννητριών , πολλαπλασιάστηκαν οι σταθμοί που καίνε κάρβουνο ( εισαγόμενο , διότι ο Γερμανός έχει το χρήμα και δεν θέλει σε αυτή τη φάση να ξοδευει το δικό του ) ,ΥΠΟΛΌΓΙΣΕ και την τεράστια άνοδο των εισαγωγών φυσικού αερίου , αντάμα με τη μείωση κατανάλωσης , λόγο ύφεσης και θα διαπιστώσεις , ότι υπάρχει τεράστια διαφορά , ανάμεσα στην πραγματική ενέργεια των ΑΠΕ και αυτή που παράγεται από ορυκτα ( τα οποία , αν εξαιρέσεις τη μείωση λόγο ύφεσης , δεν μειώθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ).Οπότε αντιστρέφω το ερώτημα .Οταν λές ότι η ενέργεια των ΑΠΕ κάλυψε το 20% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας , αλλά στην πραγματικότητα , υπάρχει μόνο για να αφαιρεί πόρους από την οικονομία , μεσω επιδοτήσεων ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ καυσίμων , εισαγόμενου αερίου κυρίως , ως εφεδρεία , που θα καλύπτει την αστάθεια των ανεμογεννητριών κυρίως , που απευθύνεσαι ??Ψαξε λίγο τα πραγματικά στοιχεία , τα οποία δεν είναι άλλα , από τους πόρους που καταναλώθηκαν και όχι τα ευχολόγια των επιδοτούμενων πλασιέ .Δεν εργάζομαι στη ΔΕΗ , αλλά όταν πάω σε μια πομόνα να ελέγξω τον ηλεκτρικό της πίνακα , θελω να έχει ρευμα σταθερό και συνεχής σε δειάρκεια ,εσυ δεν το θες αυτό για την επιστήμη σου.Ο δήμαρχος της περιοχής πάντως , δεν δικαιούται να έχει τόση άγνοια , ειδικά όταν καταστρέφει ένα βουνό και ελπίζω να μην έχει και αυτός το επιχείρημα , του μικρού ποσοστού επιφανείας δάσους , διότι δεν είναι ετσι τα πραγματα .

      Διαγραφή
  12. DIONYSE 6 εσείς είστε που σιγοντάρετε τον λιγνίτη γιατί είναι φτηνός! Εσείς να κόψετε το ρεύμα του υπολογιστή σας. Από τους δικούς μου υπολογιστές εξαρτώνται οι ζωές πολλών ανθρώπων. Δεν πρόκειτε να τους αποσυνδέσω.
    Το πολύ να σταματήσω να απαντώ στα στερημένα λογικής σχόλιά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Efstathie, αν από τους υπολογιστές σας «εξαρτώνται οι ζωές πολλών ανθρώπων», ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΔΕΝ προτείνω να τους αποσυνδέσετε από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο.
      Την πρότασή μου να αποσυνδεθείτε από το δημόσιο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας την προκάλεσε το δικό σας σχόλιο:
      <<…
      Αν εγώ ήμουν στην θέση του Δημάρχου θα ρώταγα τους πολίτες που αντιδρούν αν οι οικογένειές τους και οι ίδιοι έχουν επωφεληθεί από την ύπαρξη ηλεκτρικού ρεύματος! Αν έχουν θερμανθεί κάποια κρύα νύχτα του χειμώνα, αν έχουν μαγειρέψει στον φούρνο τους και όχι σε αυτόν του φούρναρη όπως παλιά, Αν έχουν σωθεί από ιατρικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα. Αν αν αν …………
      …>>
      Θα ήταν όμως χρήσιμο να μάθετε και πώς οι υπολογιστές σας τροφοδοτούνται με ασφαλή, αδιάλειπτη, αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
      Τουλάχιστον τα … στοιχειώδη!!!

      Διαγραφή
  13. Δικαιολογίες ο εγκληματίας πάντα βρίσκει. Θα του φταιν οι ανεμογεννήτριες που είναι παλιάς τεχνολογίας όταν ξέρει πολύ καλά ότι λόγω οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί άμεσα να χρησιμοποιήσει άλλο είδος! Θα φουσκώσει την αποψίλωση πολύ πολύ λιγότερου από 1/1000 δάσους (για την διάνοιξη δρόμων για να περάσουν τα τμήματα των ανεμογεννητριών) λέγοντας ότι πρόκειται για καταστροφή ολόκληρου του παρθένου δάσους! Θα παραπληροφορήσει αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα στηθούν μέσα στο δάσος ενώ θα στηθούν σε κορυφές τόσο ψηλές (πέντε πύργοι) που υπάρχει μόνο χαμηλή βλάστηση ενώ αυτοί φωνάζουν για παρθένο δάσος!
    Η πραγματικότητα όμως αμείλικτη! Αμοραλισμός άκρατος. Ας πεθαίνουν άλλοι για να περνώ καλά εγώ! Πως πεθαίναν τόσες δεκαετίες τώρα; Ας πεθάνουν λίγες ακόμα μέχρι να ανακαλυφθούν νέες βολικές για τα μικροσυμφέροντά μου τεχνολογίες! Ή να μετατραπούν οι πιο «νέας τεχνολογίας» ανεμογεννήτριες σε στοκ μετά την ανακάλυψη νέων μεθόδων ώστε να τις επιδοτήσει η ΕυρωπαΙκή Ένωση των Γερμανικών συμφερόντων και να μπορέσει να τις αποκτήσει η χρεωκοπημένη πατρίδα μου!!
    Και το αστείο είναι ότι πολλοί από αυτούς τους υποκριτές οι ιερείς τους κοινωνούν των αχράντων μυστηρίων παραβλέποντας το γεγονός ότι είναι εγκληματίες ανθρωποκτονίας αθώων συμπολιτών τους μεγάλο μέρος των οποίων είναι αθώα αγγελούδια (πάνω από το 75% των λευχαιμιών από εισπνοή ραδίου και ραδονίου είναι παιδιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !