26 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη την 1η Οκτωβρίου



Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 23 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερες από σαράντα περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Το θέμα της εκδήλωσης είναι η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Σκοπός είναι να διαδοθεί το μήνυμα της ανάγκης για προστασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, αλλά και των περιοχών όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στη διάρκεια του μακρινού τους ταξιδιού.

Η χώρα μας είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών που ήδη ξεκινούν το ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού βρίσκεται κάτω από έναν από τους βασικούς μεταναστευτικούς διαδρόμους της Ευρώπης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Οδηγίες πρόσβασης

Η Νέα Αγαθούπολη απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 25 χλμ. από την Κατερίνη και ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Πιερίας. Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στρίψτε στον κόμβο της Μεθώνης και ακολουθήστε τις πινακίδες προς το Παρατηρητήριο Πουλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !