26 Αυγούστου 2017

Στις φλόγες σπίτια και καταστήματα στη Ζάκυνθο




Ο πύρινος εφιάλτης ξαναξύπνησε στη Ζάκυνθο πιο καταστροφικός από κάθε άλλη φορά. Τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν ολοσχερώς στο χωριό της Αναφωνήτριας, στην ορεινή Ζάκυνθο στη νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Η οδηγία για εκκένωση του χωριού δόθηκε από τα πρώτα λεπτά όταν διαπιστώθηκε ότι οι τεράστιες φλόγες κατευθύνονταν απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να επιταχύνουν την πορεία της. Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τους τελευταίους κατοίκους να προσπαθούν, μέχρι την ύστατη στιγμή, να σώσουν τις περιουσίες τους.





Όμως οι φλόγες με ύψος πάνω από 20 μέτρα δεν άφηναν περιθώρια για περισσότερη καθυστέρηση και έτσι απομακρύνονταν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν και οι ίδιοι βρεθούν σε κίνδυνο.Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κάτοικοι ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται στην περιοχή για παν ενδεχόμενο.



Τραγική εικόνα αποτελεί το γεγονός πως οι φλόγες έχουν «αγκαλιάσει» το μοναστήρι της Αναφωνήτριας εκεί όπου ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του. Επικρατεί στην κυριολεξία ένας πανικός με ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχουν αναφορές πως ένα μέτωπο της φωτιάς η οποία έχει ανοίξει κινείται προς την περιοχή του Ναυαγίου, ενώ τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.





Απόγνωση και οργή επικρατούν στους κατοίκους της Ζακύνθου για το νέο μπαράζ πυρκαγιών που κατακαίνε τις δασικές της εκτάσεις αλλά και θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρα χωριά. Για εμπρησμό μιλούν αρχές αλλά και η πυροσβεστική, ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Μεγάλη ένταση επικράτησε το πρωί στην Αναφωνήτρια, όσο μαινόταν η τεράστια πυρκαγιά που έκαψε ακόμη και σπίτια, όταν διακόπηκε η παροχή νερού στο χωριό ώστε να ανεφοδιάζονται απρόσκοπτα τα πυροσβεστικά οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !