22 Αυγούστου 2017

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη(




Έναν νέο άξονα ενδιαφέροντος, ο οποίος φιλοδοξεί να αναζωογονήσει και να θέσει σε λειτουργικότητα, ένα πραγματικά μεγάλο τμήμα στην καρδιά της πόλης, με στόχο την προσέλκυση κατοίκων και επισκεπτών αποκτά η Κατερίνη με την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας.




Προς την κατεύθυνση αυτή στην κατασκευή υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού, στην τοποθέτηση του αγωγού αποχέτευσης, καθώς και των κρασπέδων, που οριοθετούν πεζοδρόμους και χώρους πρασίνου επικεντρώνονται οι συστηματικές εργασίες, που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης, για την αναβάθμιση της πλατείας.




Παράλληλα, σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης της πλατείας, η οποία ομόφωνα εγκρίθηκε στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτελούνται χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση της παιδικής χαράς.




Όπως είναι γνωστό, ήδη υλοποιήθηκαν στην πλατεία χωματουργικές εργασίες, έγινε η πρώτη φάση των δενδροφυτεύσεων, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου, η Κατερίνη αναμένεται να αποκτήσει έναν ακόμη σημαντικό πνεύμονα πρασίνου – αναψυχής έκτασης 16 στρεμμάτων, καθώς και μια νέα πρότυπη αστική περιοχή, στην καρδιά της πόλης.





Όπως τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: ««Εργαζόμαστε συστηματικά για την αλλαγή σελίδας για αυτή την περιοχή. Πρόκειται για μία σοβαρή αναβάθμιση, η οποία με το σύνολο των στοχευμένων παρεμβάσεων, που θα επακολουθήσουν - έως την άνοιξη του 2018 - θα αποτυπώνεται στο τρίπτυχο Πάρκο, Πράσινο, Πλατεία, όπως προβλέπεται από το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο, ενώ θα παραδοθεί στην πόλη, στους κατοίκους της, στα παιδιά μας».




Δείτε εδώ τι προβλέπει αναλυτικά η μελέτη ανάπλασης της πλατείας:

http://www.katerini.gr/index.php/2010-05-25-12-51-40/2010-05-25-13-50-00/3501-mia-nea-plateia-stolidi-enas-kataprasinos-xoros-anapsyxis-stin-kardia-tis-polis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !