24 Αυγούστου 2017

Λύση με ίδρυση νέου βρεφικού σταθμού, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων

Μέχρι τώρα ο Δήμος εξυπηρετεί κάθε χρόνο περί τα 90 βρέφη. Η αλλαγή, όμως, των κοινωνικών δεδομένων οδηγεί σε αύξηση των βρεφών, κατά 60 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Τρικκαίων, ενισχύοντας την κοινωνική προσφορά, θα πρέπει να βρει τρόπο να δημιουργήσει υποδομή τέτοια, που να υποδεχθεί τα βρέφη. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κ. Ψύχο, πρώτο μέλημα είναι η χρησιμοποίηση του κτηρίου της τέως ΔΕΚΑ, στα Σεισμόπληκτα.
Το κτήριο, που προς το παρόν φιλοξενεί δράσεις της Ομάδας Εθελοντών, αξιοποιείται από τον Δήμο. Σε πρώτη φάση, εκπονείται μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να φανεί, με ποιον τρόπο θα μπορεί να αλλάξει μερικώς χρήση. Ετσι, η αίθουσα εκδηλώσεων θα φιλοξενεί εκδηλώσεις των ΚΔΑΠ ή των βρεφικών ή των παιδικών σταθμών, καθιστώντας το κτήριο, ως κατ’ εξοχήν κέντρο των Δομών Φιλοξενίας του Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της εύρεσης χώρων για φιλοξενία νηπίων ή βρεφών στον Δήμο, εξετάστηκε προσφάτως σε σύσκεψη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, όπου αποφασίστηκε και η ίδρυση Παιδικού Σταθμού στα Μ. Καλύβια.
Ταυτοχρόνως, με δεδομένες τις ανάγκες, τέθηκε επί τάπητος η χρησιμοποίηση αιθουσών από τους παιδικούς σταθμούς σε χωριά του Δήμου (π.χ. Μεγαλοχώρι) για τη φιλοξενία βρεφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !