5 Μαρτίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ



Το Σάββατο 4 Μαρτίου εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, η οποία συνδυάστηκε με κουρά μοναχής.

To πρωί της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Παράλληλα, τελέστηκε η κουρά σε ρασοφόρο μιας νέας μοναχής, η οποία ονομάστηκε Γερασίμη, προς τιμή του εορταζομένου Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι η κουρά μιας νέας μοναχής αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη λειτουργία της Ιεράς Μονής. Κατέληξε λέγοντας ότι η σημασία ενός τέτοιου γεγονότος ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας τοπικής Εκκλησίας, αφορώντας τη ζωή ολόκληρης της Εκκλησίας, αφού τα μοναστήρια αποτελούν πόλους έλξης πιστών από πολλούς και διαφορετικούς τόπους.

Στην πανήγυρη και στην κουρά παρέστη αντιπροσωπεία μοναχών της Γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, με την οποία η Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς.

Παρέστησαν επίσης εκατοντάδες πιστοί, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, πολλοί κληρικοί και μοναχές από πολλά μοναστήρια της Πιερίας και ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !