4 Φεβρουαρίου 2017

Επιτακτική η ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη



Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του οποίου είναι μέλος ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ, τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από τους αρμόδιους του Υπουργείου Ναυτιλίας να καταβάλλουν προς τούτο κάθε δυνατή προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικού θέματος για την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ – Ο/Γ «Νήσος Μύκονος» και «Νήσος Ρόδος», η Περιφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία για την προσέγγιση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πλοίου στα λιμάνια των νησιών της Π.Ε. Σάμου και επανέλαβε ότι αποτελεί πάγια θέση των τοπικών κοινωνιών η εξυπηρέτηση όλων των προορισμών χωρίς αποκλεισμούς, καθόσον τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλές φορές ανυπέρβλητα.

Τέλος, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου την έγκαιρη αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ώστε κατά τη διάρκεια της απαραίτητης εκτέλεσης εργασιών για την ετήσια επιθεώρηση των πλοίων, να μην δημιουργούνται κατά τους χειμερινούς μήνες σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των νησιωτών, όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λήμνου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχει δρομολογηθεί πλοίο χωρίς τις απαραίτητες καμπίνες.

http://www.samostoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !