5 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΑ ΜΑΝΟΥ

Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η απονομή Βραβείων Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και συγκεκριμένα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM» τον Αύγουστο 2017.
Η μεγάλη γιορτή, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Κυριακής 29ης Ιανουαρίου 2017 με δραστηριότητες, ομάδες ψυχαγωγίας, διαδραστικά παιχνίδια και αγαπημένους συγγραφείς για τα παιδιά. Συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ξεκίνησε η διαδικασία βράβευσης των διακριθέντων.
Ιδιαίτερη νότα ανάμεσα στις βραβεύσεις αποτέλεσε η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου.
Παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία: η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Δημήτριος Καμμένος. Παρευρέθηκε επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.
Χορηγός της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ήταν οι εκδόσεις «ΣΑΪΤΗ», και χορηγοί επικοινωνίας: η ΕΡΤ & o Alpha 98,9.



Αναφορικά με το βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου που εκδόθηκε τα έτη 2014 – 2015, μέλη κριτικής επιτροπής ήταν: ο π. Χαράλαμπος Θεοδόσης, πτυχιούχος Α.Β.ΣΠ, Κοινωνικής Θεολογίας & Μεταπτυχιακών σπουδών στη θεολογική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, η πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου – Κορωναίου, απόφοιτος Παιδαγ. Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης Π.Α., η Ευαγγελία Κουσκουλή, Διδάκτωρ Φιλολογίας, η Νικολέττα Σκάλκου – Διαμαντίδη, φιλόλογος - συγγραφέας και η Στέλλα Πλαταρά, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Αποτελέσματα:
1ο Βραβείο: Κατερίνα Νίκα – Μάνου για το βιβλίο «Η Μέρα αρχίζει ξανά!».
2ο Βραβείο: Αδαμαντία Αλατάρη, για το βιβλίο «Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους», εκδ. Σταμούλης, Άθως.
3ο Βραβείο: Εύη Τσιτσιρίδου – Χριστοφορίδου, για το βιβλίο «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια», εκδ. Κέδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !