19 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 40 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 26/2/2017


Όπως και πέρσι έτσι και φέτος , παρά τις σχετικές καταγγελίες, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α. στην εκδήλωση μνήμης των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας που έχασαν τη ζωή τους στις 23 του Φλεβαρη του 1943 , επικαλούμενος το πρωτόκολλο. Κανένα όμως πρωτόκολλο δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Χ.Α. υποστηρίζει το ναζισμό και τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας (1941-45).

Κανένα πρωτόκολλο και καμιά κοινοβουλευτική τάξη δεν μπορεί να είναι το άλλοθι στην αντιπεριφερεια και το Δήμο για να κλείνουν τα μάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φασίστες Χίτλερ και Μεταξάς ανέβηκαν στην εξουσία (αν και δεν είχαν πότε την πλειοψηφία) σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δηλαδή τους κανόνες της σάπιας αστικής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και με τη στήριξη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Αν μια μερίδα του γερμανικού λαού είχε μια δικαιολογία που υποστήριξε τον φασισμό, γιατί δεν ήξερε τι ήταν φασισμός, εμείς σήμερα δεν έχουμε καμιά, γιατί τώρα ξέρουμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ στο δημοτικό συμβούλιο η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο διωκόμενο ΔήμαρχοΠάτρας Πελετίδη, ύστερα από μήνυση των νεοναζιστών, γιατί δεν τους παραχώρησε αίθουσα για την προεκλογική τους συγκέντρωση.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Διακόσιες χιλιάδες (200.000) Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα, επειδή η κατοχική δύναμη κατέσχεσε τρόφιμα και καύσιμα. Καταστράφηκε το 50% της βιομηχανίας και το 75% του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, 1.770 χωριά καταστράφηκαν, 400.000 σπίτια πυρπολήθηκαν.

Έλληνες χάθηκαν στις πολύνεκρες μάχες στα διάφορα μέτωπα (70.000), από τα εκτελεστικά αποσπάσματα (56.225), στα στρατόπεδα της Γερμανίας (105.000).Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120. Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης(σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650.Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100. Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500.

Τα στοιχεία αυτά καταδείχνουν το έγκλημα γενοκτονίας που διέπραξε ο Χίτλερ ( και οι συνεργάτες του Έλληνες-ταγματασφαλίτες ) σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού της για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της γερμανικής και της ελληνικής πλουτοκρατίας. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων να καλείται και να παραβρίσκεται ένα κόμμα που υμνεί αυτόν που δολοφόνησε τους σαράντα συμπολίτες μας.

Η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ(παράρτημα Κατερίνης) καλεί τους συμπολίτες μας και τους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, κάθε μαζικό φορέα να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση στις 25/2, νομιμοποιώντας έτσι την προσβολή της μνήμης των εκτελεσμένων από τη συμμέτοχη της νεοναζιστικής οργάνωσης .

Τους καλεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή 26/2/2017 η ώρα 12 το μεσημέρι στο μνημείο των πεσόντων στο Σ.Σταθμο .

Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (παράρτημα Κατερίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !

loading...