22 Ιανουαρίου 2017

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ



Το Επιμελητήριο Πιερίας, με την παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού, τίμησε την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της φτώχειας και την τουριστική προβολή της περιοχής.


Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας αποφάσισε, στην ετήσια μεγάλη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιττας, να τιμήσει την Ιερά Μητρόπολη για τη λειτουργία των Καθημερινών Συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος», καθώς επίσης και για τη διοργάνωση του Β΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (25-26 Νοεμβρίου), σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μεταφέροντας το σκεπτικό της βράβευσης, είπε ότι η Ιερά Μητρόπολη αφενός μεν εργάζεται συστηματικά για την ανακούφιση φτωχών συνανθρώπων μας, παρέχοντας καθημερινή τροφή, αφετέρου δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του τόπου στα πλαίσια προβολής του θρησκευτικού τουρισμού, με μία σειρά από καίριες και στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση για τον θρησκευτικό τουρισμό, διευκρίνισε ότι σκοπός της Εκκλησίας δεν είναι η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη, αλλά η λειτουργική και ποιμαντική εξυπηρέτηση των αλλοδαπών τουριστών,που στην πλειονότητά τους είναι ορθόδοξοι από τις ομόδοξες χώρες των Βαλκανίων,καθώς επίσης και η προβολή της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Κατά τη βράβευση των Καθημερινών Συσσιτίων, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε να παραλάβουν την τιμητική διάκριση οι κληρικοί και οι εθελόντριες, διότι -όπως είπε- αυτοί είναι η κινητήρια δύναμη της φιλανθρωπικής αυτής δράσεως. Κατέληξε λέγοντας ότι κανείς μας δεν είναι περήφανος που τον 21ο αι. λειτουργούμε συσσίτια, δηλώνοντας όμως την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των ενδεών συνανθρώπων μας και ευχόμενος σύντομα να εκλείψει η ανάγκη αυτή.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε, επίσης, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, για τη στήριξη που παρέχει στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !