19 Ιανουαρίου 2017

Σε εγρήγορση ο αποχιονιστικός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επιχείρηση αποχιονισμού που ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης και εξακολουθεί έως και αυτή την ώρα υπό τις οδηγίες της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας.Σοφίας Μαυρίδου, ώστε να διατηρηθούν καθαροί οι δρόμοι ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τους έμπειρους χειριστές συμμετείχαν στην ολονύκτια επιχείρηση- αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν- και με συντονισμένες ενέργειες προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού και καθαρισμό του οδοστρώματος στα δίκτυα:

* Φωτεινά- Άγιος Δημήτριος-Όρια νομού




* Βρύα- Ελατοχώρι-Όρια νομού-Μοσχοπόταμος





Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας τα συνεργεία επιχειρούν στο δίκτυο:Τρίλοφος-Ρυάκια-Παλαιόστανη-Κολινδρός-Παλιάμπελα-Λιβάδι,προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μετακίνησης των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας αλλά και για την αποτροπή τυχόν προβλημάτων.

Από την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκαν οι σφοδρές χιονοπτώσεις στην Πιερία μέχρι και σήμερα, τα συνεργεία με το προσωπικό της Π.Ε.Πιερίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενεργώντας επί 24ωρου βάσεως τόσο για τον αποχιονισμό όσο και για την αντιμετώπιση του παγετού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους τρεις καλλικρατικούς δήμους της Πιερίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.κ. , Απόστολο Τζόβα, Στέφανο Μπιτόπουλο, Αριστείδη Αγγέλου, Δημήτρη Τσιμήτρη και τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ενημερώνεται τόσο για την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο όσο και για την πορεία των απαραίτητων παρεμβάσεων για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.

«Κύριο μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι οι ασφαλείς και καθαροί δρόμοι ακόμη και στις πιο δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Όλες αυτές τις ημέρες που σημειώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα διαπιστώθηκε η ετοιμότητα και ο σωστός σχεδιασμός της Π.Ε.Πιερίας» ,αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !