16 Ιανουαρίου 2017

Κοπή βασιλόπιτας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους,




Σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Όσιος Διονύσιος εν Ολύμπω».


Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευλόγησε όλους τους παρευρισκομένους με τις πατρικές του νουθεσίες και συνάμα προέβη στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους γονείς που είναι κοντά με τα παιδιά τους, τους δασκάλους της Σχολής που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να δώσουν στους σπουδαστές γνώσεις και να τους προμηθεύσουν με εφόδια για τη ζωή τους στο μέλλον, μίλησε με θερμά λόγια για το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και τη χρησιμότητα της βυζαντινής μουσικής στη ζωή του ανθρώπου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν την εκμάθηση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής τονίζοντας ότι η καλλικέλαδη φωνή και οι μουσικές γνώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με την καλή πνευματική κατάσταση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαζήσης Αναστάσιος, ο οποίος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει την λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι σπουδαστές, οι γονείς και οι φίλοι που παρευρέθηκαν, είχαν τη χαρά να απολαύσουν τα μέλη του τμήματος παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα στο ευχάριστο αυτό πρωινό.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και κερασμάτων μεταξύ των παρευρισκόμενων δίνοντας στους μαθητές δύναμη να συνεχίσουν με περισσότερη χαρά και όρεξη τις μουσικές σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !