30 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Πολυγύρου: Εκστρατεία κατά της κακοποίησης ζώων



Ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης – δηλητηρίασης ζώων δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό video της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου "Ο Περίτας". Το παραπάνω video προσέλκυσε το ενδιαφέρον 182.000 χρηστών, προβλήθηκε τουλάχιστον 68.000 φορές και είχε 780 κοινοποιήσεις μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών για την προστασία των αδέσποτων ζώων και τη φιλοζωία. Παράλληλα, το αντίστοιχο ραδιοφωνικό σποτάκι, με την έγκριση του ΕΣΡ, μεταδίδεται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ενισχύοντας την προβολή και στα ερτζιανά.

Ο Δήμος Πολυγύρου ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και μας καλεί όλους σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε να προλάβουμε στο μέλλον φαινόμενα κακοποίησης-δηλητηρίασης ζώων. Απευθύνει ακόμα έκκληση στους κατόχους ζώων συντροφιάς να προστατέψουν τα κατοικίδιά τους και όλους τους πολίτες να προβούν σε ενημέρωση της αστυνομίας ή και των υπηρεσιών του Δήμου σε περίπτωση που εντοπίσουν οποιοδήποτε ύποπτο στοιχείο, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες τέτοιων ενεργειών και να παραπεμφθούν άμεσα στη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πολυγύρου, χωρίς να έχει λάβει οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση, έχει δαπανήσει τα τελευταία πέντε χρόνια από ιδίους πόρους πάνω από 110.00 ευρώ με σκοπό την αυστηρή τήρηση των όσων προβλέπει η νομοθεσία για τα αδέσποτα ζώα (καταγραφή, φωτογράφηση, εμβολιασμό, στείρωση, θεραπεία, κτηνιατρική κάλυψη κλπ). Παράλληλα συνεργάζεται άψογα με το Φιλοζωικό Σύλλογο Πολυγύρου «Κιβωτός», ο οποίος φροντίζει τα αδέσποτα στο καταφύγιο ζώων προετοιμάζοντάς τα για υιοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !