9 Δεκεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Εργαστήρι Αινιγμάτων των Ριζωμάτων Ημαθίας



Το «Εργαστήρι Αινιγμάτων», που στεγάζεται στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων, επισκέφθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε μαθητές του σχολείου μας (Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων). Πρόκειται για μία αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για να φιλοξενεί ψυχαγωγικά, διαδραστικά παιχνίδια ανακάλυψης μέσω της «αποκρυπτογράφησης» αποσπασματικών διαθεματικών γρίφων, η λύση των οποίων ξεκλειδώνει την τελική απάντηση που οδηγεί στην έξοδο. Η θεματολογία και ο βαθμός δυσκολίας διαμορφώνονται κατάλληλα σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ούτως ώστε να ταιριάζει με την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων των παικτών. Το Εργαστήρι Αινιγμάτων επικοινωνεί με τον εκτός Εργαστηρίου διαχειριστή των παιχνιδιών - εκπαιδευτικό με ενδο-επικοινωνία εικόνας και ήχου. Περιλαμβάνει κλειδαριές, χρηματοκιβώτιο, σπαζοκεφαλιές και πολλά έξυπνα εκπαιδευτικά αινίγματα. Η επιτυχής έξοδος είναι δυνατή μόνο εάν συνεργαστούν σε ομάδες οι μαθητές – εξερευνητές.



Την δημιουργία του μοναδικού σε ελληνικό σχολείο Εργαστηρίου Αινιγμάτων επιμελήθηκε η καθηγήτρια γαλλικής και αγγλικής του Γυμνασίου με ΛΤ Ριζωμάτων κα Άννα Κυριακίδου, ενώ τις απαραίτητες μεταφράσεις για τους μαθητές μας έκαναν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ.κ. Ελένη Βουλιουβάση (γερμανικής, για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις) και Δημήτριος Χατζηνικολάου (αγγλικής, για την Δ΄ τάξη).

Οι μαθητές μας ακόνισαν και πλούτισαν με ευχάριστο, παιγνιώδη τρόπο τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες (αγγλικά και γερμανικά), την Ιστορία και την Αστρονομία, καλλιεργώντας παράλληλα την άμιλλα και τον καταμερισμό εργασιών με δική τους πρωτοβουλία, δεδομένου ότι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί και η διαχειρίστρια του παιχνιδιού τους παρακολουθούσαν διακριτικά από έξω, και επενέβαιναν μόνο όταν εζητείτο βοήθεια για διευκρινίσεις.



Το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων ευχαριστεί θερμά το Γυμνάσιο Ριζωμάτων για την φιλοξενία και την συμμετοχή στον συναρπαστικό κόσμο του Εργαστηρίου Αινιγμάτων. Ελπίζουμε μάλιστα ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξανα-επισκεφθούμε σύντομα το Εργαστήρι Αινιγμάτων, και να μάθουμε περισσότερα παίζοντας. Ήδη αυτό το διάστημα, η νέα θεματολογία περιστρέφεται γύρω από την εορτή των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !