31 Αυγούστου 2016

7ο Sfendami Night Trail 22 Οκτωβρίου 2016

To Sfendami Night Trail είναι διοργάνωση που περιλαμβάνει νυκτερινούς αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας. Διοργανώνεται το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Σφενδάμη Πιερίας και επαναλαμβάνεται για 7ησυνεχόμενη χρονιά  με κέντρο εκδηλώσεων την κεντρική πλατεία του χωριού.

Σκοπός των αγώνων  είναι η επαφή όλων των συμμετεχόντων με την εμπειρία της νυκτερινής περιπλάνησης.
Το event  περιλαμβάνει 2  νυκτερινούς αγώνες ορεινού τρεξίματος απόστασης 20 & 10km, και νυκτερινό αγώνα ορεινής ποδηλασίας απόστασης 20km.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα αγώνισμα καθώς οι εκκινήσεις δίνονται με διαφορά 15 λεπτών. Η διαδρομή είναι κοινή για το ποδήλατο και για το τρέξιμο με εξαίρεση τον αγώνα ορεινού τρεξίματος των 10km που είναι μικρότερη διαδρομή.  Από το σύνολο της διαδρομής τα 6km είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα δασικός και αγροτικός δρόμος.
Ο χώρος εκδήλωσης είναι η κεντρική πλατεία της Σφενδάμης
Η εκκίνηση θα δοθεί στις  18:15 για το ποδήλατο, στις 18:25 για το ορεινό τρέξιμο 20km  και  των 10km.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι  έχουν ολοκληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Ενδιαφερόμενοι ηλικίας 15-18 ετών χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.
Επίσης μπορούν και αθλητές μικρότερης ηλικίας από 12 ετών  να συμμετέχουν στους αγώνες μόνο εφόσον συμμετέχει και ένας γονέας για συνοδός .
Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτική  η χρήση φακού για όλους  τους αθλητές και κράνους για τους ποδηλάτες.
Απονομές θα γίνουν στους 3 πρώτους νικητές γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών όλων των αγώνων.
Τεχνικά στοιχεία διαδρομής
Η απόσταση της διαδρομής είναι 20km από τα οποία τα 6km είναι μονοπάτια. Τα μονοπάτια στο σύνολο τους είναι ευχάριστα σαν τούνελ και σε κάποια σημεία τεχνικά και η υπόλοιπη διαδρομή αποτελείται από δασικούς και αγροτικούς δρόμους.
Σταθμοί – τροφοδοσία – υδροδοσία – σημεία ελέγχου
9km – Σταθμός «Τεπόνιτσα» (υδροδοσία)
15km – Σταθμός «Αεροπορία» (υδροδοσία – τροφοδοσία)
Η σηματοδότηση θα γίνει με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά  καρτελάκια
Εγγραφή αθλητών
Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων συμμετοχής  μέσω του www.sfendami.gr
Ημερομηνία έναρξης εγγραφών ορίζεται η 25η Σεπτεμβρίου  και θα ολοκληρωθούν έως και 1 ώρα πριν της εκκινήσεις των αγώνων   την       22η Οκτωβρίου.
η ηλεκτρονική δήλωση των αθλητών θα βοηθήσει την διοργάνωση για την προβλεπόμενη συμμετοχή αθλητών για να προετοιμασθεί ανάλογα σε προμήθειες       ( υδροδοσία-τροφοδοσία-μετάλλια-γεύμα  κ.α )
Το κόστος συμμετοχής για  κάθε αγώνα  ορίζεται στα  10 ευρώ . Το ποσό συμμετοχής θα κατατεθεί  στην γραμματεία της διοργάνωσης την ημέρα των αγώνων με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και του chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησις  (λόγω της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης η διοργάνωση θα δεχτεί νέες εγγραφές την ημέρα των αγώνων πλην όσων έκαναν την ηλεκτρονική δήλωση τους 20 αθλητές ανά αγώνα).
Η γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο  22 Οκτωβρίου  από τις 15:00 έως τις 18:00 στην πλατεία της Σφενδάμης όπου είναι και το κέντρο εκδηλώσεων
Παροχές
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip RFID)
Μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες
Υδροδοσία – τροφοδοσία στους σταθμούς των αγώνων
Γεύμα στον τερματισμό για όλους τους αθλητές με παραδοσιακή σούπα και ζυμαρικά 
Τεχνική υποστήριξη  shimano . Στην κεντρική πλατεία της Σφενδάμης όπου θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων της απογευματινές ώρες έως και 15 λεπτά πριν την εκκίνηση θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη σε όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες  όπως επίσης και στο 10ο χιλ του αγώνα θα υπάρχει shimano service από την IDEAL BIKES 
Υγειονομική και Διασωστική  κάλυψη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό       Τοπικό Τμήμα Κατερίνης  –   Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών
Οι βεβαιώσεις όλων των αγωνιζομένων αθλητών θα δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή.Σε σύντονο χρονικό διάστημα μετά τους αγώνες ο αγωνιζόμενος αθλητής θα μπορεί να εκτυπώνει την βεβαίωση συμμετοχής με το ονοματεπώνυμό του  την θέση που έλαβε στον  αγώνα και τον χρόνο που τερμάτισε
Λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί νύχτα, η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτό σας ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια σας .
Σας περιμένουμε στην Σφενδάμη για νυχτερινές περιπλανήσεις!
Απονομές νικητών
Θα υπάρχουν και για τους 3 αγώνες  γενική κατηγορία –ανδρών γυναικών
1ος Νικητής-1η νικήτρια   Κύπελλο –μετάλλιο
2ος Νικητής –νικήτρια   Μετάλλιο
3ος Νικητής –νικήτρια μετάλλιο  
Πρόγραμμα
Σάββατο 22 Οκτωβρίου   2016
15:00-17:45 Εγγραφές , παραλαβή αριθμών όλων  των αγώνων .Νέες  εγγραφές
18:15  Εκκίνηση νυκτερινού αγώνα ορεινής ποδηλασίας 20χλμ
18:25  Εκκίνηση νυκτερινού αγώνα ορεινού τρεξίματος  20χλμ
18:25 Εκκίνηση νυκτερινού αγώνα ορεινού τρεξίματος  10χλμ
21:00 Απονομές νικητών όλων των αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !