21 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στην ΠΕΔ -Σ.Δανιηλίδης: Όλοι μαζί θα επιχειρήσουμε το άλμα




Πρόσκληση ενότητας και συνεργασίας προς όλα τα στελέχη και τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης απευθύνει ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας» και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής στις εκλογές για τη νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ).



«Η αυτοδιοικητική οικογένεια της Κεντρικής Μακεδονίας με την επιλογή της όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά στο σύνολο της παράταξής μας έστειλε μήνυμα ενότητας, δημιουργίας, αγώνα και ανάπτυξης. Ανοίγει πλέον διάπλατα η λεωφόρος για μια διοίκηση στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία, αφήνοντας στην άκρη το κακό παρελθόν και τα στοιχεία της κακής διοίκησης, της κακής διαχείρισης και της αδράνειας που υπήρχαν σε πολλές ΤΕΔΚ, όπως και στην ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης, θα πορευτεί με ενότητα, συνεργασία, δύναμη, κατάρτιση, γνώση και αλληλεγγύη έτσι ώστε να επιτύχει το μεγάλο άλμα της ανάπτυξης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι μαζί θα βάλουμε τελεία στο καθεστώς της αδιαφάνειας, του παρασκηνίου, της μονοκομματικής και μονοπρόσωπης αντίληψης, στις νοοτροπίες αυταρχισμού. Όλοι μαζί, και οι 25 που εκλεγήκαμε, θα επιχειρήσουμε ένα άλμα ανάπτυξης που θα δώσει τη δυνατότητα για δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, θα επιλύσει σοβαρά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα, και θα προωθήσει μεγάλα έργα υποδομής, τεχνικές παρεμβάσεις και σύγχρονες δράσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας. Υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε, όπως το κάναμε και πριν από την εκλογική διαδικασία, πολύ περισσότερο τώρα μετά την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η αυτοδιοικητική οικογένεια, ότι θα τιμήσουμε την επιλογή των αυτοδιοικητικών στελεχών όλης της περιφέρειας», τονίζει σε δήλωσή του ο Σ.Δανιηλίδης, ο συνδυασμός του οποίου με 104 ψήφους σε σύνολο 200 εκλεκτόρων (52%) απέσπασε τις 13 από τις 25 έδρες στο νέο προεδρείο της ΠΕΔ, έναντι 43,50% (87 ψήφοι-11 έδρες) της «Αδέσμευτης Δημοκρατικής Κίνησης Αυτοδιοικητικής Κίνησης» και 4% (8 ψήφοι-1 έδρα) της ΛΑ.ΣΥ.
Αναφερόμενος στο τρόπο λειτουργίας του οργάνου, ο επικεφαλής της παράταξης υπογραμμίζει με έμφαση ότι η νέα διοίκηση «θα συμβάλει με δημοκρατία, συλλογικότητα, ενότητα και διεκδικητικότητα στην αλλαγή της σελίδας για αλλαγή του προσώπου και της εικόνας στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Επίσης, δεσμεύεται ότι θα συνεργαστεί με το σύνολο των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων για την άμεση αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν. «Απλώνουμε χέρι συνεργασίας σε όλους τους δήμους της περιφέρειάς μας. Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και περιθωριοποιήσεις, θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας. Καθημερινά θα βρίσκομαι δίπλα σε κάθε συνάδελφο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε κάθε πόλη για ό,τι χρειασθεί. Στόχος όλων μας είναι να αξιοποιήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται τους πόρους, τα προγράμματα και τα κονδύλια, εθνικά ή ευρωπαϊκά, προς όφελος των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας με προτεραιότητα στη δημιουργία θέσεων εργασίας που τόσο αναγκαίες είναι», τονίζει χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ο κ.Δανιηλίδης δεσμεύεται να αγωνιστεί με όλους τους συνεργάτες του στην ΠΕΔ «για την ολοκλήρωση των θεσμικών αλλαγών στη διοικητική διάρθρωση της χώρας και την περαιτέρω θεσμική και οικονομική ενίσχυση της ελληνικής αυτοδιοίκησης στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών». Δεν παραλείπει, δε, να εκφράσει την πεποίθησή του ότι σύντομα θα αντιμετωπισθούν με επιτυχία πολλά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους καθώς ο νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Χ.Καστανίδη έχει συμπεριλάβει την πλειοψηφία των προτάσεων που εισηγήθηκε η ΚΕΔΚΕ.
 «Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, ακόμη και την κεντρική, προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα της Κεντρικής Μακεδονίας», αναφέρει προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κι έναν διεκδικητικό αγώνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων που αφορούν στην περιφέρειά μας εξαρτάται κατά βάση από τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Ε.Ε., του ταμείου Συνοχής και των άλλων διαρθρωτικών ταμείων. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα στρέψουμε τις προσπάθειές μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε», προσθέτει.

Ποιοι εκλέγονται
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, από την «Αυτοδιοικητική Κίνηση» του Σ.Δανιηλίδη στο 25μελές προεδρείο της ΠΕΔ εκλέγονται εννέα δήμαρχοι και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι. Αναλυτικά (κατ’ αλφαβητική σειρά):
Δήμαρχοι: Σ.Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών), Αν.Καραμπατζός (Νάουσας Ημαθίας), Απ.Καρύδας (Σιντικής Σερρών), Κ.Κοτσακιαχίδης (Ηράκλειας Σερρών), Θ.Μπακογλίδης (Καλαμαριάς), Γ.Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης), Β.Παπαγιάννης (Κασσάνδρας Χαλκιδικής), Δ.Παπαδόπουλος (Π.Μελά Θεσσαλονίκης), Θ.Παπαδόπουλος (Θέρμης).
Δημ. Σύμβουλοι: Γ.Γεράκης (Δ.Θεσσαλονίκης), Ν.Μηλιώτης (Δ.Κατερινής), Ν.Στεργίου (Δ.Σερρών), Δ.Τερζίδης (Δ.Κιλκίς).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !